GYIK

Az Olaplex szilikon-, szulfát-, ftalát-, dietanolamin (DEA)- és aldehidmentes, állatokon nem tesztelt termék. Az Olaplex helyreállítja a haj diszulfid-kötéseit, amelyek a hő-, mechanikai és vegyi hatással járó kezelések során bomlanak fel.

E folyamat visszafordítására használj Olaplexet. Minél többször alkalmazod a készítményt, annál jobban megismered, milyen előnyöket kínál a számodra – és különösen vendégeid számára. Az Olaplex révén a haj minden eddiginél jobban bírja majd az igénybevételt. A készítmény használata során kitapasztalhatod, hogy mely módszerek válnak be nálad a leginkább.

AZ OLAPLEX NO. 1 BOND MULTIPLIER SOKOLDALÚAN HASZNÁLHATÓ:

Fóliás melírnél a szőkítőhöz keverve

Ügyelj az alkalmazott szőkítőporhoz használt kanál méretére, mert az termékenként változik, az alkalmazandó Olaplex mennyisége pedig kizárólag a szőkítőpor, nem pedig az oxidálószer és a szőkítőpor együttes mennyiségétől függ.*

1. Keverd össze a szőkítőt és az oxidálószert.
** Az Olaplex megnövelheti a hatóidőt. Ennek kiküszöbölésére használj erősebb volumenű oxidálószert.
A 3%-osra jellemző eredmény eléréséhez használj 6%-os volumenű oxidálószert,
a 6%-osra jellemző eredményhez 9%-ost,
a 9%-osra jellemző eredményhez pedig 12%-ost.

Ha az oxidálószert 15 g szőkítőporral kevered össze, 3,75 ml Olaplexet adj a keverékhez.

Ha az oxidálószert 30 g szőkítőporral kevered össze, 7,5 ml Olaplexet adj a keverékhez.

2. Az Olaplex megfelelő mennyiségének kiméréséhez használd a mellékelt adagolót.

3. Adagold az Olaplexet a kikevert szőkítőhöz, majd alaposan keverd össze a kettőt.

Megjegyzés: A kívánt sűrűség eléréséhez még több szőkítőpor adható a keverékhez. Javasoljuk, hogy több mint 30 g szőkítőpor használata esetén keverj össze újabb adag szőkítőt Olaplexszel.

Kérjük, ilyenkor is tartsd be a szőkítésnél általában alkalmazott óvintézkedéseket.

OLAPLEX NO. 1 BOND MULTIPLIER BALAYAGE MELÍRHOZ:

Balayage esetén fél kanál (15 g) szőkítőhöz adagolj 3,75 ml Olaplexet.

Add az Olaplexet a bekevert szőkítőhöz, majd alaposan keverd össze a kettőt.

A balayage melírozáshoz alkalmazott Olaplex mennyisége a balayage szőkítőporhoz használt oxidálószer volumenétől függően változik. Ha az általad alkalmazott szőkítő legerősebb volumene 12%-os, vedd figyelembe, hogy az Olaplex mellett az eredmény 9%-os volumennek felel majd meg. A hatóidő diffúzoros hajszárító segítségével lerövidíthető. Ha szorít az idő, a gyorsabb szőkítés érdekében, csak 2ml No.1 terméket adj a keverékhez.

* Közismert tény, hogy a szőkítő hő hatására reakcióba lép a klórral és a vízben vagy a hajban található egyéb ásványi maradványokkal. Az esetlegesen észlelt hőfejlődés nem az Olaplexnek, hanem a szőkítő és az ásványi anyagok kölcsönhatásának tudható be. Amennyiben ez előfordulna, azonnal öblítsd le a hajat.

Szőkítőkrém esetén: 45 g szőkítőkrémhez adj 7,5 ml No. 1 Bond Multipliert. 45 g-nál több szőkítőkrém használata esetén se keverj több No. 1 Bond Multipliert hozzá, csak 7,5 ml-nyit.

45 g-nál kevesebb szőkítőkrém használata esetén 3,75 ml Olaplexet keverj hozzá.

A szőkítés hatóideje: VÁLTOZÓ. Nem létezik átlagos vagy körülbelüli érték; a hatóidő egyénileg eltérő. Ha szabály nincs is, azt tudjuk, hogy az Olaplex meghosszabbítja a szőkítés hatóidejét, ez azonban nem baj, hiszen a haj egészsége megéri a ráfordított időt. Hőhatás: Az Olaplex jól viseli a hőt, azonban a hő általánosságban felgyorsítja a kémiai reakciókat, így a biztonság kedvéért 3-5 percenként – ahogy egyébként is tennéd – ellenőrizd az eredményt. Súlyosan károsodott haj esetén kerüld a hőhatást mindaddig, amíg a regeneráló rendszer helyre nem állította a haj egészségét, tartását és épségét. Az oxidálószer volumenének növelése: Eggyel erősebb volumenű oxidálószert csak szőkítés esetén használj. Az alapfestékhez vagy szuperszőkéhez ne használj erősebb volumenű oxidálószert.
** Ne használj eggyel erősebb volumenű oxidálószert babafinomságú haj szőkítése esetén, mert ez a típusú haj már eleve rendkívül sérülékeny.
** Ne használj erősebb volumenű oxidálószert fejbőrre kenhető szőkítőhöz.
** Ne használj erősebb volumenű oxidálószert alapfestékhez vagy színező tonerhez.

FEJBŐRRE KENHETŐ SZŐKÍTŐ:

Az Olaplex a fejbőrre kenhető szőkítőhöz is hozzákeverhető, de ebben az esetben nem javasoljuk 6%-osnál erősebb volumen használatát. Előfordulhat, hogy a hatóidő hosszabb lesz.

HOSSZABBÍTOTT HAJ ESETÉN:

Az Olaplex a hosszabbított hajon is remekül működik.

NAGYFOKÚ KÁROSODÁS ESETÉN:

Mihez kezdesz az olyan vendéggel, aki a sorozatos vegyi kezelések miatt súlyosan károsodott, roncsolódott haját festetni szeretné? Az ilyen esetekre kifejezetten javasoljuk az Olaplex kezelést, amely a hígított Olaplex készítmény egyszeri, majd ezt követően az Olaplex No. 2 többszöri alkalmazásából áll (lehetőleg a festés előtti napokban elvégezve). Ha bizonytalan vagy, először csak egy tincsen próbáld ki! (A pontos teendőket lásd alább.)

BALAYAGE, TONER, SZÍNEZŐ ÉS FESTÉK:

Soha ne keverj 3,75 ml-nél több Olaplexet a festékhez vagy a színezőhöz. Festés vagy színezés esetén nem szükséges eggyel erősebb volumenű oxidálószert használni. Csak a legalább 10 perc hatóidejű színezőkhöz adj Olaplexet. Az Olaplexet a hajfestés során nem kell külön fázisban alkalmaznod, mindegyik eljárással összevonható.

HÍGÍTOTT OLAPLEX SZÍNEZÉS UTÁN:

Vízzel felhígítva a No. 1 Bond Multiplier önálló hajápoló kezelésként is alkalmazható. Egy applikátorral ellátott flakonban keverj össze 15 ml No. 1 Bond Multipliert 85 ml csap- vagy ásványvízzel.
Itasd át a hajat a hajszálak tövétől a hajvégekig. Fésüld át.
Hagyd rajta 5 percig, majd töröld szárazra. Ne öblítsd le.
A hajtövekre vagy a színezett haj teljes hosszára is felviheted.
Alaposan öblítsd le, majd kiegészítő kezelésként vidd fel a törölközőszáraz hajra az Olaplex No. 2-t a termékre vonatkozó utasításoknak megfelelően.

Samponozás és tonizálás:

A melírozást követő tonizálásnál nem szükséges samponnal lemosni a szőkítőt. Simán öblítsd le és töröld szárazra a hajat, majd vidd fel rá a No. 1 Bond Multiplierrel összekevert tonert. Az öblítés hatására a szőkítési folyamat megszakad. Ha úgy megnyugtatóbbnak tartod, a toner előtt nyugodtan használj sampont a haj lemosásához.

NO. 2 BOND PERFECTOR – NEM EGY KONDICIONÁLÓ KÉSZÍTMÉNY:

15 ml-es adagokkal számolva 70 adagot tartalmaz. Ez a termék az Olaplex rendszer második lépése, amelyet rendszerint a hajmosótál fölött kell alkalmazni. A különböző vegyi kezelések befejezése után bőséges mennyiségben vidd fel a hajra, mosd le vízzel (vagy samponnal), majd töröld szárazra a hajat. Ha még tökéletesebb eredményre vágysz, akkor a következőképpen járj el: a hígított Olaplex készítménnyel alaposan itasd át a hajat. Hagyd rajta legalább 5 percig, majd lemosás nélkül vigyél fel megint bőséges mennyiséget (átlagosan 15 ml-t) a hajra, és fésüld át. Hagyd legalább 10–20 percig a hajon. Roncsolt hajnál hagyd hosszabb ideig. 30-40 percig percig. A termék 2000 ml-es kiszerelésben is elérhető, amely 104 bőséges adagot tartalmaz. A No. 2 Bond Perfector hajvágást megkönnyítő folyadéknak is tökéletes. Azt tanácsoljuk, hogy a készítményt öblítsd le, majd használj sampont és balzsamot, mielőtt a vendég távozna. Ugyanakkor az is egy lehetőség, hogy a készítmény a hajon marad, és a vendég csak otthon mossa le samponnal és balzsammal. Javasoljuk, hogy az Olaplex után mindig használj sampont és balzsamot, mivel a készítmény hatással van a haj belső szerkezetére. A haj külső rétegét kedvenc samponoddal és balzsamoddal kezeld. A No. 2 készítmény felvitele után mélykondicionáló kezelést is alkalmazhatsz. 

Megjegyzés: A termék 2000 ml-es kiszerelésben is elérhető, amely 104 bőséges adagot tartalmaz.

NO. 3 HAIR PERFECTOR:

Számos vendégünk jelezte, hogy szívesen hazavinne egy keveset az Olaplexből otthoni használatra. Az ő számukra hoztuk létre a kis, 100 ml-es kiszerelésű Hair Perfectort. Ez teljesen opcionálisan és az Olaplex No. 1-tól és No. 2-tól függetlenül használható termék. A hő- és mechanikai formázás, illetve a rendszeres festés/dauer/egyenesítés hatására folyamatosan felbomló kötések miatt a haj épsége, tartása, fénye és puhasága az ápolástól függően néhány héttől legfeljebb egy hónapig tartó időn belül meggyengül. A No. 3 Hair Perfector segít megőrizni a haj épségét, tartását, fényét és puhaságát egészen a következő fodrászati kezelésig.

A NO. 3 OTTHONI ALKALMAZÁSÁRA VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK:

A vendég vigyen fel bőséges mennyiséget törölközőszáraz hajra, hagyja a hajon legalább 10 percig, mossa le, majd használjon sampont és balzsamot. A termék NEM hajban maradó kondicionáló, így a kezelési idő letelte után samponnal le kell mosni. Minél tovább marad a termék a hajon, annál eredményesebb lesz a hatás. A javasolt kezelési idő 10 perc, de ennél hosszabb ideig is a hajon hagyható a még tökéletesebb eredmény érdekében. Szükség esetén heti egynél többször is alkalmazható.

KERATINOS HAJÁPOLÓK:

Az Olaplex készítmények keratinos hajápolókhoz is ideálisak. Mivel a keratinos hajápolók kisimítják és lezárják a kutikulát, ezért az Olaplex kezelést ezek használata előtt célszerű elvégezni. Keverj össze egy applikátorral ellátott flakonban Olaplex Bond Multiplier No.1-t és vizet 15g:85g arányban. A hajmosótál fölött vidd fel a hajra, és alaposan itasd át vele. Hagyd rajta 5 percig, majd anélkül, hogy lemosnád, vidd fel rá az Olaplex No. 2 Bond Perfectort, és alaposan fésüld át. Hagyd a hajon további 10–20 percig. Ezután használj tisztítósam-pont, és végezd el a keratinos kezelést a megszo-kott módon. Az Olaplex nagymértékben segít azzal, hogy belülről javítja a haj tartását és épsé-gét a haj külső felszínének keratinos kezelése előtt.

OLAPLEX KEZELÉS: PÁRATLAN MEGOLDÁS

Egy applikátorral ellátott flakonban keverj össze 15 ml No. 1 Bond Multipliert 90 ml vízzel.
Vidd fel a keveréket a hajszálak tövétől a hajvégekig. Itasd át a hajat a termékkel, majd fésüld át.
Hagyd legalább 5 percig a hajon.
Közvetlenül ezután – lemosás nélkül – vigyél fel bőséges mennyiségű No. 2 Bond Perfectort a hajra, és fésüld át egyszer.
Hagyd rajta legalább 10 percig, roncsolt hajnál pedig 20–30 percig.
Öblítsd ki, majd használj sampont és balzsamot.

Dauer esetén:

HajtípusOlaplex keverékAlkalmazási folyamat és idő
Nagymértékben roncsolódott
Használd a No. 1-t hígítás nélkül
Vidd fel a fixálót minden felcsavart tincsre, és hagyd rajta 5 percig. Öblítsd le a felcsavart hajat, és törölközővel óvatosan itasd fel a nedvességet. Vigyél fel OLAPLEX No. 1 Bond Multipliert az összes felcsavart tincsre, és hagyd rajta 5 percig, majd ismételd meg ezt a lépést. Távolítsd el a hajcsavarókat, és öblítsd le a hajat alaposan.
Festett és melírozott (többszínű)
Keverj össze 30 ml OLAPLEX No. 1-t 90 ml vízzel (lehetőleg desztillált vizet használj, de erre csak kemény víz esetén van feltétlenül szükség).
Vidd fel a fixálót minden felcsavart tincsre, majd közvetlenül erre vidd fel az OLAPLEX keveréket. Hagyd rajta 5 percig. Vigyél fel még egy adag OLAPLEX keveréket, és hagyd rajta újabb 5 percig. Távolítsd el a hajcsavarókat, és öblítsd le a hajat alaposan.
Festett
Keverj össze 30 ml OLAPLEX No. 1-t 90 ml vízzel (lehetőleg desztillált vizet használj, de erre csak kemény víz esetén van feltétlenül szükség).
Vidd fel a fixálót minden felcsavart tincsre, majd közvetlenül erre vidd fel az OLAPLEX keveréket. Hagyd rajta 10 percig. Távolítsd el a hajcsavarókat, és öblítsd le a hajat alaposan.
Normál/festetlen
Keverj össze 30 ml OLAPLEX No. 1-t 90 ml vízzel (lehetőleg desztillált vizet használj, de erre csak kemény víz esetén van feltétlenül szükség).
Vidd fel a fixálót minden felcsavart tincsre, majd közvetlenül erre vidd fel az OLAPLEX keveréket. Hagyd rajta 10 percig. Távolítsd el a hajcsavarókat, és öblítsd le a hajat alaposan.

ELKÉSZÍTÉS

Egy (nem szórófejes) applikátorral ellátott flakonban keverj össze 15 ml Olaplex No. 1 Bond Multipliert 90 ml vízzel.
Itasd át a felcsavart hajat a keverékkel, és hagyd rajta 7,5 percig.
Ha az időbe belefér, lemosás nélkül itasd át újra a felcsavart hajat. Hagyd rajta újabb 7,5 percig (összesen 15 percig).
Távolítsd el a hajcsavarókat.
Használj sampont és balzsamot.
Az Olaplexes fixálást követően nincs szükség 48 órás várakozási időre.

Hajegyenesítés esetén:


Öblítsd ki a fixáló készítményt vagy sampont.
Törölközővel óvatosan itasd fel a nedvességet a hajról.

ELKÉSZÍTÉS

Egy applikátorral ellátott flakonban keverj össze 15 ml No. 1 Bond Multipliert 90 ml vízzel.
Itasd át a hajat, és hagyd rajta 7,5 percig.
Öblítsd ki, majd használj sampont és balzsamot.

MI TÖRTÉNIK, HA AZ OLAPLEXET CSAK NÉHÁNY ALKALOMMAL HASZNÁLOM A RONCSOLÓDOTT HAJRA, UTÁNA TÖBBET NEM?

Az újra kialakult kötések ismét felbomlanak, és a hajam megint töredezni kezd? Erre a gyakran elhangzó kérdésre a válasz határozott nem. A készítmény által nyújtott védelem akkor is tartós marad, ha nem használod többet az Olaplexet.

GYORS ÉS EGYSZERŰ KEZELÉS:

Gyors és egyszerű: univerzálisan alkalmazható függetlenül attól, hogy vegyileg kezelt hajról van-e szó, vagy sem. Ideális megoldás a haj szerkezetének regenerálásához; a haj puhábbá, könnyen kezelhetővé válik tőle. Emellett a megmaradt No. 2 Bond Perfector önálló hajápoló kezelésként is remekül hasznosítható. Törölközővel itasd fel a nedvességet a hajról, és a hajmosótál fölött vigyél fel bőséges mennyiségű – legalább 15 ml – No. 2 Bond Perfectort a hajra, majd fésüld át. Hagyd rajta 5–10 percig, majd leöblítés nélkül vigyél fel újabb adagot, fésüld át, és hagyd rajta újabb 5–10 percig. Mosd le, használj sampont és balzsamot, majd formázd a hajat.

Mi az Olaplex?

Az Olaplex egyetlen hatóanyag, amelyet Dr. Eric Pressly, az anyagtudományok doktora és Dr. Craig Hawker, a kémiai tudományok doktora közösen fejlesztett ki. Ez az első találmányuk a szépségipar területén. Világszerte számos szabadalmi bejelentést nyújtottunk be a csapat találmányára vonatkozóan, amelyek közzétételére hamarosan sor kerül. Emellett az e fantasztikus párossal való együttműködésben zajló, még megvalósítás előtt álló projektjeink elé is nagy izgalommal tekintünk.

HOGYAN ISMERTESSEM MEG AZ OLAPLEXET A VENDÉGEIMMEL?

Kérdezd meg vendéged, szeretné-e „a hajfestését kiegészíteni egy minden eddigitől különböző hajszerkezet-helyreállító és hajszínmegőrző kezeléssel”. A vendég bizonyára megkérdezi, hogy ez mit takar. Válaszold neki a következőket: „Az Olaplex használatával a haj erősebbé és egészségesebbé válik, és tovább megőrzi a színét. A Bond Multiplier No. 1 terméket közvetlenül a festékhez keverem, ez a festés alatt segít helyreállítani a hajban lévő sérült kötéseket, és megvédi a roncsolódástól a meglévő kötéseket a haj belsejében. A No. 2 Bond Perfectort pedig samponozás előtt viszem fel. Ezután a szolgáltatás részeként otthoni használatra kap egy flakon No. 3 Hair Perfectort, amelyet hetente egyszer kell alkalmazni. A készítmény drasztikusan javítja a haj egészségi állapotát. Az Olaplexes kezelés és az otthoni használatra kapott Hair Perfector ára ... [összeg] lesz.”

Képzés:

Az Olaplexszel kapcsolatos képzés 90 másodperces rövid oktatóvideókból áll, amelyek a www.olaplexhungary.hu és a www.olaplex.com oldalon érhetők el. A közeljövőben webináriumokat is szervezünk. Az erre vonatkozó új információkért, kérjük, tekintsd meg weboldalunkat. Az oktatóvideók a Google Play áruházból letölthető Androidos, illetve az Apple App Store-ból elérhető iOS mobilalkalmazásunk segítségével is megtekinthetők.

Az adagolócső felhelyezése:

Távolítsd el a No. 1 Bond Multiplier flakonjának nyílásáról a zárófóliát. A vékony kivezető csővel lefelé helyezd be és csavard fel az adagolócsövet a flakon nyílására. Távolítsd el az adagolócső tetejéről a kupakot, és óvatosan nyomd meg a flakont a megfelelő adag készítmény kinyomásához.

Az esetlegesen az adagolócsőben lévő felesleg a következő használatig maradhat a csőben. Ne fektesd a flakont az oldalára, mert a készítmény kifolyhat!

Fodrásztanulók:

Fodrásztanulók megrendelését is szívesen fogadjuk, és készséggel állunk rendelkezésükre. Rendelésedet a www.olaplexhungary.hu weboldalon adhatod le. Az engedéllyel kapcsolatos információknál add meg fodrásztanulói azonosítód, a lejárati időhöz pedig írd be a szakiskola/szakképzés elvégzésének dátumát (hh/éé formátumban). Ezenkívül a következő adatokat kérjük elküldeni az olaplexhungary[kukac]gmail[pont]com e-mail címre: az oktatási intézmény neve, székhelye és a szakiskola/szakképzés elvégzésének dátuma.

Marketinganyagok és -információk:

Marketinganyagok és -információk a www.olaplexhungary.hu, www.olaplex.com oldalon találhatók. Büszkék vagyunk arra, hogy nem termelünk felesleges papírhulladékot, és amikor csak lehet, tartózkodunk ettől. Esetleg kérdezd meg vendégedtől, hogy szeretne-e színfrissítést egy olyan termékkel, amely a kezeléstől kezdve folyamatosan megóvja a haja épségét. Ha igen, hívd fel a figyelmét, hogy telefonja segítségével az Instagramon az #olaplex alatt, illetve a Facebookon több mint 150 000 gyakorlati példán keresztül győződhet meg az Olaplex elképesztő hatásáról. Különböző videóink a youtube-on is megtekinthetők. Az Olaplexet élőben bemutató személyes beszámolók magukért beszélnek, és sokkal hatásosabbak, mint a szalonban porosodó prospektusok.

Biztonsági adatlapok: